ONE Yapı İnşaat | Su Yalıtımı
Ankara: 0 532 482 4317 - Su yalıtımı fiyatı, çatı su yalıtımı fiyatı, duvar su yalıtımı fiyatı, havuz su yalıtımı fiyatı, su yalıtım malzemeleri fiyatı ve diğer sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.
Su yalıtımı fiyatı, çatı su yalıtımı fiyatı, duvar su yalıtımı fiyatı, havuz su yalıtımı fiyatı, su yalıtım malzemeleri fiyatı ve diğer sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.
16896
page-template-default,page,page-id-16896,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Su Yalıtımı

Su Yalıtımı

Binanızın en büyük düşmanlarından birisi sudur.

Su Yalıtımı Nedir?

Yapılara zarar veren en önemli etkenlerden birisi de sudur. Binalarımıza nüfuz eden su, yapımızın taşıyıcı kısımlarında betonun bozulmasına, çatlamasına ve betonarme içindeki donatının paslanarak taşıma kapasitelerinin düşmesine yol açar. Yapılarımız; yağmur, kar, toprağın nemi, binanın inşa edildiği zemindeki yer altı suyu gibi dış kaynaklı suya ve banyo, lavabo vb. ıslak hacimlerde iç kaynaklı suya maruz kalır.

Yapıların sudan ve zararlı etkilerinden korunması için suyun yapıların dışında tutulması ve havuzlar, içme suyu depoları, göletler vb. yapılarda ise suyun yapı içerisinde tutulması için yapılan işlemlere “su yalıtımı” denir.

“Yapı ömrü ve dayanıklılığı açısından en büyük tehdit ‘su’dur.”

Neden Su Yalıtımı?

1. Yapıyı Korur

2. Konfor Sağlar

3. Ekonomiye Katkıda Bulunur

Su Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Su yalıtımı, yapılarımıza suyun girebileceği; temellere, toprak ile temas eden duvarlara, suyun yapı dışında birikebileceği veya suyun basabileceği seviyenin altındaki dış duvarlara, balkonlara, teras ve eğimli çatılara ve ıslak hacimlere yapılır. Bir yapının uzun ömürlü olabilmesi için başlangıç aşamasında su yalıtımı kurallarına göre tasarlanması gerekir. Su yalıtımı yapılmadan inşa edilmiş binalarda, çatı ve ıslak hacimlerin su yalıtımı sonradan rahatlıkla yapılabilirken, toprak altındaki duvarların yalıtılması için binanın etrafının kazılması gereklidir.Binanın üzerine oturduğu temellerin su yalıtımının yapılabilmesi için ise yapımızın havaya kaldırılması gerekir ki, bu da henüz mümkün değildir. Bu gibi durumlarda sadece konforumuzu bozan küf ve mantar oluşumu engellenebilir.

Suyun yapı ömrünü etkileyen zararlarından, yapı inşa edildikten sonra tam anlamıyla korunmak mümkün değildir. Temel seviyesindeki suyun drenaj (tahliye) önlemleri ile yapımızdan uzaklaştırılması çoğu kez yapılabilecek tek uygulamadır. Su yalıtımının bir diğer uygulama alanı da, suyun içerisinde kalmasını istediğimiz;havuz, su depoları, suni göletler vb. yapılardır.

Yapılarda su yalıtımı, suyun hangi şiddette, hangi halde ve nereden gelirse gelsin yapı kabuğundan içeri girerek yapı elemanlarına dolayısıyla da yapıya zarar vermesini önlemek için yapılır. Temel olarak su yalıtımı yapısal ve yüzeysel su yalıtımı olarak ikiye ayrılır.

Su yalıtımı fiyatı, çatı su yalıtımı fiyatı, duvar su yalıtımı fiyatı, havuz su yalıtımı fiyatı, su yalıtım malzemeleri fiyatı ve diğer sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.